+90 850 241 10 14
İzoset Karbonlu EPS

Genleştirilmiş Polistren’den üretilen Isı Yalıtım Levhaları diğer bir deyişle EPS ısı yalıtım levhaları ülkemizde son 10 yılda bina ısı yalıtımında çok daha fazla tüketilmeye başlandı. Özellikle Gri renkli olanları.

Peki, her gri renkli ısı yalıtım levhası yeterince iyi midir? Gözümüz kapalı bu ürünleri seçebilir miyiz?

Öncelikle; binamızda kullanacağımız ürün ne olursa olsun Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun ve CE belgeli, TSE kalite belgesi olan ürünleri seçmeliyiz.

Mantolama’da kullanılan 2 tip gri EPS ısı yalıtım levhası var. Biri karbonlu, diğeri ise Grafit katkılı EPS ısı yalıtım levhaları. İlk bakışta ikisi de aynı gözükse de aslında aralarında ciddi performans farkı vardır.

Mantolamada kullanılacak EPS ısı yalıtım levhası gereken esneklikte ve ustanın rahatça uygulayabileceği mukavemette olmalıdır. Keserken dağılmamalı, parçalara ayrılmamalıdır. Grafit Katkılı EPS ısı yalıtım levhaları tam da bu gerekleri sağlamaktadır. Hem yeterince esnek, hem gerektiği kadar mukavemetli, hem de ısı yalıtım performansları Karbonlu EPS ısı yalıtım levhalarına göre daha iyidir. Çünkü grafit katkılı EPS ısı yalıtım levhaları güneş ışınlarını hem emerek hem de ileterek ısı yalıtımı sağlarken, Karbonlu EPS ısı yalıtım levhaları sadece güneş ışınlarını emme görevi görüp, yansıtmazlar, bu nedenle için ısı yalıtım performansları Grafit katkılı EPS’lere göre daha düşüktür. Ayrıca; karbonlu EPS ısı yalıtım levhaları rengi daha siyah, yüzeyleri daha serttir. Daha az esnek oldukları için uygulama esnasında veya kesim esnasında kırılma olasılıkları daha yüksektir.

  • Dış duvarların ısı yalıtımında (Mantolamada)
  • Yalı Baskı (Siding) uygulaması altında,
  • Binalarda eğimli ve teras çatıların ve teras bahçelerin ısı yalıtımında
  • Binalarda döşemelerin ısı yalıtımında
  • Binalarda çıkmaların ısı yalıtımında
  • Binalarda tavanların ısı yalıtımında
  • Binalarda yüzer döşemelerde darbe sesi yalıtımında Soğuk hava depolarının ısı yalıtımında
  • Dilatasyon derzlerinde
  • Asmolen yapımında
  • Gevşek zeminlerde dolgu yapılarak zemin mukavemetini artırmak amacıyla
  • Boru, tank, depo yalıtımında, binalarda diğer amaçlarla kullanılır.

Stok ve Muhafaza Koşulları

Malzemeler mümkünse kapalı bir ortamda, sudan korunmuş az eğimli yerlerde, aynı hizada ahşap takozlar üzerine istıflenmelidır. Panel paketleri üst üste konulmamalıdır.

Açık ortamda istiflenecek ise, sudan korumak için hava akımını kesmeyecek ve havuz oluşturmayacak şekilde naylon veya branda örtülmelidir. Levhalar sudan korunduğu gibi güneşten de korunmalıdır.

20 Kasım 2023
152 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN